Hosszas kutakodás után találtam rá arra a rendszerre, ami valóban azt a minőséget nyújtja, amit ígér.
Két hónap kegyetlen gyötrése után az otthonomban azt mondom, hogy megoldhatatlan problémát még mindig nem találtam a rendszerben. Az apróságok mindegyike pedig túlnyomó részt szoftveres volt. Az egyetlen dolog ami nem, az nagyjából 3000,- Ft ráfordítással megoldódott!

Aki ismer tudja, hogy elég sűrűn utazom ezért nekem iszonyatos könnyebbséget jelent egy automatizált élettér. Nem csak a telefonról távolról nyomkodós villanykapcsoló, hanem aminek egyszer megmondom mikor, mit csináljon és onnantól nincs dolgom vele!

Miért jó ez nyáron?

A ReálGroup 3 brand-ből áll össze:

A VörösvárKlíma lakossági szinten a Gree berendezések forgalmazásával és telepítésével foglalkozik. Ezért természetesen van itthon Gree klímám is, csak úgy mint FIBARO vezérlésem.

Miért volt ez jó, az első igazán meleg hétvégén?

Ahogy azt imént írtam elég sokat utazunk ezért eddig mindig a házba toppanáskor döbbentem rá, hogy iszonyatosan felmelegedett az épület (pedig a klíma wi-fi vezérléssel működik szinte bárhonnan ahonnan eddig teszteltem). A kisbabánkra nem kapcsolhatom rá a klímát ezért alvásig várni kellett a hűtéssel.

Az otthonautomatikám kapott egy olyan programot, hogy ha adott helyiségben a hőmérséklet meghaladja a 26°C -ot zárja az adott légtér redőnyét. Ezt  a fürdőben nem tudtam megvalósítani mert ott nem automata a redőny, ezért ott a szellőztetőt és egy Z-Wave kommunikációs relét használtam. Ha az épület bármely pontján a hőmérséklet meghaladja az előbb említett értéket a klíma elindul és temperálni kezdi a lakóteret.

Tehát azon túl, hogy hazaérkezésünkkor kellemes homogén hőmérséklet fogadott még egy csomó energiát is spóroltam azzal, hogy nem 30°C kezdtem meg a hűtést!

Ezeket az adatokat látva kicsit átgondoltam mit is jelent a környezettudatos életmód.

Szerintem ez több mint mindenből A++ -os besorolás felett vásárolni berendezést!

Számomra ez inkább mostanra az, hogy bármilyen berendezéseink is vannak azokat megfelelően használva rengeteg energiát spórolunk a Földnek és ezzel pénzt magunknak!

A jövő elkezdődött, nézz bele te is!

https://rsmart.hu

Üdv: MJ