FIBARO Szénmonoxid érzékelő

FIBARO CO Sensor – Szén-monoxid érzékelő

Az egyik leggyakoribb háztartási baleset még napjainkban is a szén-monoxid mérgezés, melyet az elöregedett kazán, nem ellenőrzött radiátor, egyéb gázzal működtetett tüzelőberendezés is okozhat.

Mint tudjuk, a szén-monoxid szivárgás nem csak a lehetséges tűzesetek miatt veszélyes, hanem mert színtelen, szagtalan gázként, szén-monoxid érzékelő nélkül a kezdődő rosszullét és a mérgezés súlyosbodása között nagyon rövid idő telhet el észrevétlenül.

A FIBARO szén-monoxid érzékelője beépített szirénával és fényjelzéssel is figyelmeztet a megemelkedett szén-monoxid szintre, így megelőzve a komoly, emberéletet követelő veszélyhelyzeteket. A vezeték nélküli, okosotthon rendszerbe integrálható FIBARO CO SensorSzén-monoxid érzékelő már a szivárgás korai szakaszában felismeri a veszélyt, életmentő készülék!

Miért jobb a FIBARO CO Sensor – Szén-monoxid érzékelő, mint a hagyományos érzékelők?

A FIBARO szén-monoxid érzékelője ugyanúgy működik, mint a hagyományos érzékelők, a szén-monoxid mennyiség monitorozásával, a megengedett határértéket meghaladó szén-monoxid mennyiség esetén azonnal jelez.

Az okosotthon eszköz már korán, a levegőben érzékelhető, kis mennyiségű szén-monoxid jelenlétére is figyelmeztet, időt adva a szivárgás okának felderítésére, vagy a helyiség elhagyására.

A FIBARO CO szén-monoxid szenzor a riasztáson kívül, a FIBARO Központi egység segítségével nemcsak érzékeli a helyzetet, hanem képes ablakot nyitni, elindítani a szellőztető rendszereket és felébreszteni a bent tartózkodókat. A lehetőségek végtelenek, adott esetben a gázzal működő berendezések automatikus kikapcsolása is programozható az okos rendszerbe.

Kérjen díjmentes konzultációt!